tisdag 30 november 2010

Kungligt

I slutet av oktober hade vi middag för min moster som fyllde 60 år. Vi utgick från temat "kungligt" eftersom hon har ett stort intresse för kungligheter. Lillasyster E gjorde frågesport om Svensk Damtidning och jag ansvarade för dukningen och pyntandet.


De sammetsliknande rosorna och de guldfärgade bladen inköptes på Guldknoppen. Bladen var gröna från början men floristen sprejade dem med guldfärg för att matcha mitt tema.


Naturligtvis fick moster sitta på en tron!


Serviettringarna gjordes av matt guldpapper.

I dörröppningen hängde dekorationsbollar inspirerade av Elise's fina thanksgiving-dekorationer.


Den sobert kungliga dukningen gjordes med relativt enkla medel. Det ska inte vara ett omöjligt projekt att duka! Ta vad du har och utgå från det.

TIPS & TRIX

* Undvik glansigt guldpapper, det ser lätt tacky ut.

* Förbered dukningen så långt i förväg det bara går, gärna dagen innan.

* Blanda olika sorters ljusstakar som har samma färg. Jag samlade ihop alla mässingsstakar jag kunde hitta, blandade ihop dem och satte dem i grupper om tre.

Vår kungliga middag blev riktigt, riktigt lyckad, och det enda som egentligen fattades var kaffeflickor. Nästa gång...

/Maria

måndag 29 november 2010

Blommigt


Less på kuddarna blev jag, och sydde tre nya fodral av vintage-tyger. Blev riktigt nöjd och älskar trasmattekänslan. Kuddarna skulle passa bra i en framtida kökssoffa...
/Maria

måndag 22 november 2010

En gran till min klan

I helgen gjorde jag klart årets julkort. Jag har ingen speciell tradition när det gäller julkort; vissa år blir det av, vissa år inte. Idén till de här korten har jag burit på ett tag så de var någorlunda lätta att göra även om det tog cirka en evighet (rita, klippa, rita, klippa, rita, klippa, limma, limma, limma, osv.).
/Maria

This year's christmas cards are made of fabric, paper and lots of glue...

söndag 21 november 2010

En färgglad lampa till en färgglad slampa (förlåt, men jag kan inte få ur rimmet ur huvudet)

Näe men, om man skulle ta och uppdatera bloggen så den inte dör av sig själv, tänkte jag för nån vecka sen. Bra Hanna, att du tog tag i det! Jag gör ditten och datten och har inte tid med jättemycket pyssel eller jättemånga inlägg men igår gjorde jag en fönsterlampa. Ett sånt där projekt som blivit liggandes i flera år men som i verkligheten tar 30 minuter att genomföra.


Använde det finaste tyget jag har, som jag har fått av min kära vän Johanna.


Mysigaste ljusskenet!


Är så nöjd! Passade på att rota fram mina röda ljuslyktor ur kartongerna i bastun (se översta bilden).

/Maria

fredag 19 november 2010

Anslagstavlan. Igen.

Jag har fortfarande inte satt upp anslagstavlan på väggen men titta, den går att använda ändå!


/Hanna

Gråväder

/Hanna

Födelsedagspresent

När lillasyster Teresia fyllde år för ett tag sedan sydde jag ihop en påse med tillhörande börs/sminkväska. Påsar som denna är perfekta att lägga kläder i om man ska ut och resa eller att använda som skopåse när man går bort på kalas. Förutsatt att man tillhör den ordentliga skara som tar med sig inneskor vid sådana tillfällen... Tyvärr är färgåtergivningen inte alls bra så ni får använda er fantasi en aning:




Det rosa tyget kan tyckas vara lite väl gulligt, jag kände själv att det blev för mycket av det goda. Därför fick börsen ett foder i en lysande grön ton för att ge kontrast. Och med lysande menar jag verkligen lysande, och inte alls fullt så mesigt grön som man kan tro när man kollar på denna bild:


/Hanna

söndag 7 november 2010

Råkär i rå choklad


I lilla Skelleftehamn finns en blom- och presentaffär som även säljer chokladkakor av betydligt finare kvalla än de som finns i matvarubutiker. Har blivit störtkär i en rå choklad som inte liknar nån choklad jag tidigare ätit - varken till smak eller konsistens. Den tillverkas av Mulu Chocolate i Storbritannien och finns både som mörk variant (dark) och som en ljusare, mer mjölkchokladlik variant (silk). Är inte så överdrivet förtjust i mörk choklad så jag har bara provat den ljusa varianten, som har en väldigt fyllig och ickesliskig smak. Chokladen är vegansk och glutenfri. Perfekt!

Har ni vägarna förbi Ske-hamn måste ni besöka Guldknoppen och införskaffa denna makalösa choklad. Och kanske köpa några spejsiga blommor!

/Maria

Have recentley tried raw chocolate from UK: Mulu Chocolate Silk. Am totally in love with it. Perfect for everyone since it's both vegan and free from gluten! Awesomeness.

fredag 5 november 2010

Anslagstavla

Nu är jag äntligen klar med anslagstavlan som jag påbörjade för ganska så länge sedan - det som återstod var att sy fast pärlorna vilket tog hela 15 minuter...

Fast om jag ska vara ärlig så är den fortfarande inte helt klar. Det saknas nämligen en upphängningsanordning (därav lutandet mot stolen). Jag tänkte häfta fast ståltråd men antingen har jag tappat bort den, eller så har den tagit slut för jag kan då inte hitta någon ståltråd i mina gömmor. Typiskt.

/Hanna

Skelleftehamnska detaljer


/Hanna