onsdag 28 juli 2010

Nöden är uppfinningarnas moder

Jag har inte haft något bra ställe att förvara mina sy- och broderiattiraljer på; antingen har de fått ta upp onödigt mycket plats på köksbordet eller befunnit sig på golvnivå. Opraktiskt har det varit och efter att ha lessnat på detta tog jag helt sonika en flyttkartong som jag täckte med en duk och ställde i hörnet vid köksbordet. Kanske inte det mest stabila arrangemanget men så länge ingen sätter sig på det ska det nog hålla.

Som bonus passar det hela färgmässigt mycket bra till mina "nya" gardiner (det var egentligen ganska länge sen de syddes, det tog bara lite tid att hänga upp dem...).


/Hanna

söndag 25 juli 2010

Rosiga kuddar

För ett tag sen snubblade jag över detta vackra, eleganta och romantiska tyg. Eftersom det var kärlek vid första ögonkastet köpte jag en meter av det utan att egentligen veta vad jag skulle ha det till.



Efter en del funderande kom jag på att det skulle bli perfekt som kuddar till de tjusiga stolarna från farmor och farfar. Sagt och gjort, jag sydde ett par enkla kuddar och så här blev resultatet:






/Hanna

tisdag 6 juli 2010

Sommarlov!


Nu tar jag sommarlov från bloggen. Återkommer i augusti!
/Maria

måndag 5 juli 2010

Knapptävlingen avgjord!


Grattis Kattching! Du vann knapparna utan större ansträngning. Har mailat dig om vinsten så det är bara att maila tillbaks din adress så skickar jag de gulliga gula till dig!
/Maria

söndag 4 juli 2010

Liljekonvaljlycka


Enklaste sommarpresenten: en ren glasburk utan etikett, ett fång blommor och ett vackert band att fästa ett kort i.
/Maria

fredag 2 juli 2010

Ernst, my man


Ni har väl inte missat att Sommar med Ernst har börjat om? Se och njut av finurliga idéer och hans ständigt överraskande kommentarer. Torsdagar kl. 20 i TV4.
Den nyutkomna boken "Sommar med Ernst" går inte heller av för hackor. För att citera ett stycke ur en text om melonsoppa: "Enkel, trevlig, sprittig och fräsch!". Det uttrycket kan lika gärna appliceras på hela boken. De vackra fotona och den genomtänkta layouten gör sitt till. Perfekt att läsa i hängmattan!

/Maria