måndag 26 september 2011

En liten fågel

Hej igen! Det var visst ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Märkligt nog känns det som att det var alldeles nyligen, september månad har formligen rusat förbi. Större delen av min lediga tid har jag ägnat åt att läsa böcker - riktigt, riktigt bra böcker - och inte åt att sy, sticka eller virka. Fast det gör inte så mycket, jag är bara glad att ha återfått min läslust som varit borta större delen av året. Några saker har jag dock gjort, däribland denna fågel som min syster Maria har fått. Den är gjord enligt ett mönster i den utomordentligt trevliga och synnerligen användbara Cath Kidston-boken "Sy!". Passande nog är även tygerna från Cath Kidston och jag köpte dem i London vilket jag skrev mer om här.

I originalbeskrivningen används lavendel, men då det råder en viss brist på denna förnämliga vara i mitt hushåll så stoppade jag fågeln med lite överbliven vadd istället. Den är helt och hållet handsydd och tog inte alls särskilt lång tid att göra. Dessutom var det riktigt trivsamt, det är faktiskt ganska avkopplande att sy för hand ibland! Upphängningsöglan är gjord av ett sånt där band som brukar sitta fast i tröjor och liknande för att de ska hänga kvar på galgen och knappen hittade jag i min knappsamling. Jag blev mycket nöjd med fågeln och kommer nog att göra fler vid ett senare tillfälle. Gärna med doft av lavendel. 
 


 /Hanna

torsdag 1 september 2011

Ett tyg, två projekt



Tyget här ovanför köpte jag bara för att jag tyckte det var fint, det fanns ingen direkt plan för vad det skulle användas till. Det är ett ganska kraftigt bomullstyg i klara färger (som tyvärr inte är perfekt återgivna här). För någon vecka sedan kom jag på att det skulle kunna passa som anslagstavla, och satte direkt igång med att klippa till en tygbit i lämplig storlek som sedan häftades fast på en gammal ramspänd målarduk. Därefter häftade jag fast bomullsband och sydde fast knappar där banden korsas. Klart!



När jag gjort färdigt anslagstavlan föll blicken på en av mina stolar och jag fick ett infall att klä om sittdynan i samma tyg. Inte för att det var något fel på den tidigare klädseln, men det är ju roligt med lite förändring ibland! Det hela var för övrigt enkelt att göra: bara att sträcka och häfta fast tyget ordentligt. 



/Hanna