tisdag 26 oktober 2010

Tänk på grannarna!

Arga lappar med skiftande budskap har en förmåga att dyka upp lite överallt. Den här roliga lappen satte någon i mitt hus upp i söndags:

Några timmar senare hade någon av de "skyldiga" satt upp denna svarslapp:


/Hanna

fredag 22 oktober 2010

Klä dig varmt!



Jahapp. Då var det vinter. Inga träskor på sju månader. Mössa på!
/Maria

söndag 17 oktober 2010

Pågående och framtida projekt

Mitt handarbetande har tyvärr kommit av sig på sistone, främst på grund av att jag har så få lediga kvällar att ägna åt sådana sysslor. Av någon anledning är det framför allt på kvällarna jag får kreativa ryck...

Några saker håller jag dock på med när tillfälle ges. Jag kom på att det var länge sedan jag broderade något så därför har jag påbörjat detta broderi:

Ett stickprojekt är också på gång. Naturligtvis lyckades jag, min vana trogen, att välja ett något kinkigt och aningen svårstickat garn (eller så är det stickaren det beror på...). Fin färg är det dock:

Slutligen har jag ett sömnadsprojekt som jag verkligen borde ta tag i; det kommer varken att vara svårt att sy eller ta särskilt lång tid heller för den delen, så egentligen har jag ingen ursäkt. Jag köpte tyget någon gång i våras och sedan dess har det legat på strykbrädan och stirrat anklagande på mig varenda gång jag gått förbi:

Vad dessa tre projekt ska bli får ni se när jag har lyckats slutföra dem!

/Hanna

Väder och vind

För bara ett par veckor sedan blommade och doftade luktärterna fortfarande på balkongen.

Vackert färgade löv satt till stor del kvar på träden.

Sedan gick det utför. Stormiga eländesvindar tog över och gjorde det till en plåga att cykla över favoritbron.

Solen sken i alla fall då och då, vilket ledde till en och annan promenad. I motvind naturligtvis.

För ett par dagar sedan vaknade jag och fick se att det snöade. En viss julstämning infann sig direkt men försvann lika snabbt som snön blev till slask.


Nu väntar jag bara på att det ska börja snöa på riktigt, och att vintern ska bli sådär sagoaktigt fin och idyllisk med snötyngda granar och gnistrande, soliga långpromenader.

/Hanna (som redan inlett mameluck-säsongen)

tisdag 12 oktober 2010

Hej höst

Craftzine-bloggen vimlar det just nu av underbart höstpyssel. I stället för att karva pumpor i vansinne är det enkelt att klä in dem i snygga strumpbyxor. Skaparen av de sexiga pumporna är Gina Provenzano.


Här kan du kika in och få kanonbra tips på hur du kan klippa vackra höstlöv att använda som bordsdekoration eller girlang.


Och sist men inte minst; den mystiska masken. Något att göra till stundande Halloween-partyn? Följ Nancy Minsky's instruktioner och gräv i pyssellådorna bland pärlor och paljetter.


Hade varit kul att göra något höstpyssel men i ärlighetens namn tror jag att snön hinner börja falla innan jag klippt klart ett endaste lönnlöv. Så är det när man bor i fel ände av världen.

/Maria

måndag 11 oktober 2010

Artist Trading Cards

På "mitt" café ska vi ha en temakväll med pyssel. Då ska deltagarna få prova på att göra ATC-kort; Artist Trading Cards. Jag hade aldrig hört talas om det förrns jag läste Jag blommars fina inlägg om ATC-kort (och i samma veva råkade läsa artikeln om ATC i tidningen Hemslöjden som jag aldrig ens bläddrat i förut). Jag gjorde några kort för att visa för deltagarna på temakvällen:























Hej igen.


















Emma blommar.


















Fina fisken.























Hålla handen.























Jag älskar Nisse och Nisse älskar mig.


















Gosaker.

Sjukt kul och enkelt att göra! En grej für alle.
/Maria

long time no blog



Hej bloggen!
Jag har inte glömt bort att du finns. Och jag pysslar och kreerar och tänker färg och form och längtar efter att testa nya tekniker. Men med begränsad tid lägger jag hellre de minuterna på att skapa i stället för att visa upp det jag skapat. Ha överseende snälla bloggen. Jag har till exempel gjort mitt första 3D-collage! Ståltråden har fått spela en viktig roll och förhoppningsvis vill den återkomma i framtida gästspel. Jag har många idéer jag brinner för att testa.















Texten är ett axplock från Evan Greers fantastiska låt "Never Surrender". Fint med en daglig påminnelse om vad livet borde (och inte borde) handla om.

/Maria