fredag 30 april 2010

Producerat

Tyst i bloggen men fullt upp utanför. Har tagit fram en ny väskmodell men än så länge finns bara en prototyp och av strategiska skäl lägger jag inte ut den här. Annars har jag knåpat ihop en sjömanssäck inför sommarens baddagar (väldigt optimistiskt, det var flera år sen jag var på en sandstrand). Är så grymt nöjd att jag nästan skäms!























Min favoritmunktröja har räddats från ett dystert öde. Muddarna var trasiga och håliga så jag gjorde nya muddar - i svart istället för röda som det var tidigare. Kanon, nu kan tröjan leva vidare några år till!











/Maria

Fyndigt

Världsfina knappar...















Ett spanskt (?) tyg med en fin åsna på. Jag vet inte vad jag ska ha det till och börjar ångra att jag köpte det, men det var den där åsnan alltså... Det är också väldigt roligt att flamencokvinnan slänger grönsaker på katten. (Tyget känns väldigt Elisabetskt, kan det vara nåt för dig, tro?)























Och, tadaa!























Mitt bästa fynd någonsin. Jag överväger att nypa mig i armen för att se om det verkligen är sant, men jag vågar inte för om jag vaknar blir det dålig stämning.

/Maria

Team Picasso for President!

Imorgon (lördag) är det final i körslaget. Team Picasso, den grymt duktiga och snyggt rosaklädda kören, har bestämt sig för att ge prispengarna (500.000 spänn) till Djurens Rätt om de vinner. Så snälla människor, förenen eder och rösta på Team Picasso imorgon!

/Maria

lördag 24 april 2010

Renovering pågår























Pappa håller på att göra ett punkrum. Jag överväger att ta det i besittning.

/Maria

fredag 16 april 2010

Ny musikvideo!

Fina Katie Goes to Tokyo har nyligen släppt den trallvänliga singeln "Little Sister". En sån härlig låt behöver naturligtvis en musikvideo, så vi spelade hastigt och lustigt in en där min söta kusin Sofia fick en av huvudrollerna. I love lågbudget, sista-minuten-infall och bemästrandet av invändigt kaos.

Och please, kolla in videon via youtube (den turkosa länken ovan) istället, det här med att bädda in filmer i bloggar...nja, det funkar inte så bra...i alla fall när det är jag som gör det. Kapat i sidled, om vi säger så.

/Maria

lördag 10 april 2010

Konsten att slutföra det man påbörjat

För evigheters evigheter sedan bestämde jag mig för att sy ett stickfodral så att alla stickor skulle vara samlade på ett och samma ställe. Jag hittade en beskrivning på ett fodral som verkade vara snabbsytt i den här boken, och visst, i teorin är det säkert gjort på några timmar. Men i praktiken? Ett halvår, kanske? Först klippte jag till de olika delarna, sedan fick de ligga och "mogna" i ett par månader. Därefter sydde jag delvis ihop fodralet vilket följdes av ännu en viloperiod. Till slut tog jag mig samman och gjorde klart resten. Det vill säga allt utom att sy fast bandet som det hela knyts ihop med. Så istället för att komma till användning fick fodralet ligga och samla damm i ytterligare några månader, fram till igår när jag helt plötsligt fick ett ryck och sydde fast det där bandet. Vilket tog ungefär 15 minuter (och då sydde jag dessutom fast en knapp som dekoration). Inget jätteprojekt med andra ord.

Vad säger då detta om mig? Att jag har mina slöa stunder men även periodvisa utbrott av ivrig effektivitet. Önskar bara att det senare kunde infalla lite oftare så att resten av mina ofärdiga projekt blir klara någon gång.


/Långsamma Hanna