måndag 30 november 2009

Slutlappat...eller?

Det sista täcket drog ut på tiden (eller rättare sagt jag drog ut på tiden eftersom jag var så less på lapptäcken att jag tyckt väldigt väldigt synd om mig själv och därför skjutit upp de sista sömmarna) men nu är det äntligen klart. Blått och grönt, med grön skotskrutig fleece-baksida.












Nu kan jag äntligen göra vad jag vill, och vad får jag då för idé? Jo, att jag ska göra kuddfodral i lappteknik! Jag vet uppenbarligen inte mitt eget bästa. Förutom att lappteknik är urbota tråkigt så blir mina kuddfodral alltid skeva och konstiga. Dumt nog är jag peppad ändå, mest kanske för att jag inte kan leva med ovissheten om hur kuddfodralen skulle ha blivit.

/M - Moron...

lördag 28 november 2009

Mera mera

Här är fleece-täcket jag sydde igår - eller snarare en del av det. Mjukt och gosigt, vill nästan ha ett själv fast i vuxenstorlek.














Den här väskan skulle egentligen med till marknaden men jag ville ha kvar den. Efter att ha sytt fast en av mina favoritknappar på den tycker jag att den blev lite Audrey Hepburn-aktig fast i Mariaisk tappning.



















Hade planerat att sy ett till fleece-täcke idag men jag var så kräkless på lapptäcken att jag sydde en julklapp till lillasyster T i stället. Kan ju inte visa helheten nu men här är en liten sneakpeak på några detaljer!



























/M

fredag 27 november 2009

Lapptäcken till julmarknaden

Har knåpat ihop fyra lapptäcken i varierande storlekar (passar för bebisar).

Blågrönt lapptäcke med blårutig flanellbaksida.








Rosagult lapptäcke med gulrutig flanellbaksida (syns ej på bilden).







Prick nu håller jag på att göra ett lapptäcke med fleece-baksida. Nästa vecka är det knapptillverkning som gäller. Tomteverkstan jobbar på!

Dagens favvis är för övrigt Kattchings fina armband. Får se om jag haffar ett på julmarknaden!

/M

Väskor till julmarknaden

12 små vaxduksväskor och 2 större har jag lyckats knåpa ihop till julmarknaden. Här är några av dem:


Något vitt

Något svart

Något rött

Något lime

En av de större väskorna, denna fick långa axelremmar och svarta cernitleraknappar. Jag är lite kär i den!

Sov gott!

Även om det har varit tyst här på bloggen betyder det inte att det har varit tyst i lägenheten. Symaskinen har surrat för fullt med enstaka stopp för matintag och timslånga powernaps i soffan, där jag har snusat i oergonomiska ostkroksformar runt en lika trött katt. Alla mina egna projekt ligger på hyllan för nu är det julmarknadsproduktioner som gäller. Men hur många grejer måste man ha? Och vad fasen ska man ta för dem? Det vore frestande att våga ta betalt både för materialet och arbetet, men då kommer ingen att köpa något så det blir väl sedvanliga prostitutionspriser.

Har i alla fall sytt mig ett sovlinne eftersom jag insåg att jag inte har något vettigt sovplagg (reklam-t-shirts räknas inte). Hittade ett jätteskönt och billigt stuvtyg på Ohlssons som passade perfekt.

Vitt stretchigt tyg med grönt Hello Kitty-tryck.

Sömmarna blev alldeles förskräckliga men dels är det här mitt första linne och dels hatar jag att sy i stretchtyger, så det får passera. Trots allt blundar jag när jag sover.




/M

fredag 13 november 2009

I god tid




















På nyårsafton är det nån som fyller år. Eller som kusin Emma sa: "Hon är väl snart 30?". Jepp, storasyster blir 28 på nyårs och den annars så sega lillasystern har redan fixat klart presenten och känner sig därför onyttigt stolt.

Annars händer: ingenting. Jag känner ingen som helst pepp att producera saker åt andra människor just nu men kommer att sätta igång med lite filt- och väsktillverkning inför julmarknaden (yes! vi blev antagna!). Har svårt att känna nån större glädje eller ork för julmarknaden men det är tur att jag har en syster som stickar ett par lovikkavantar på en kafferast och en syster som har tusen fina projekt på gång samtidigt. Vi får se om jag också har nåt att komma med på Gammlia den 5:e och 6:e december!


/M

lördag 7 november 2009

Kalasbyxan på!


Våra lillasystrar fyllde år för ett tag sen,
och igår hade vi ett mysigt litet kalas.


När den ena lillasyrran gick för att möta den andra systern vid bussen
passade jag på att smygpynta lägenheten med svarta ballonger och färgglada girlanger.


Tack Frödinge för att det finns frysta tårtor!

Tavlorna ovan har Hanna målat.

Skalmanklockan: När kommer de, när kommer de?

Tårtan gick åt i ett nafs.

Den ena lillasystern fick en kudde i födelsedagspresent.
Idén till texten på kudden fick jag av ett inredningsreportage i Sköna hem.

Den andra lillasystern fick ett specialgjort album
som innehåller massa fina ark och bilder
(att användas som dagbok, fotoalbum, minnesalbum eller liknande).


/Lillasyster Maria